Головна | Мій профіль | Вихід | RSSЧетвер, 28.03.2024, 19:01



Меню сайту
Розваги
Міні-чат
300
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 1 » 1 Квітня - справа давня
13:39
1 Квітня - справа давня

 

     В багатьох країнах існує звичай святкувати 1 квітня - день сміху, жартів, усмішок та розиграшу. В цей день поганий настрій буде недоречним, а сльози мають виступати на очах лише від сміху! Цікаво, звідки ж бере свій початок че життєрадісне свято?

     Ніхто не може точно сказати, коли і де придумали зробити 1 квітня днем обманів і жартів, проте про виникнення цього свята існує багато гіпотез, легенд і міфів.

   

З давніх-давен…  

     Є припущення, що найвеселіше свято року з`явилося ще у стародавньому світі.

Деякі вважають, що 1 квітня зародилося в стародавньому Римі, де існувало свято на честь божества Сміху. Цікаво, що святкувалося воно не на початку квітня, а в середині лютого. Інші стверджують, що День сміху походить зі Стародавньої Індії, де День жартів припадав на 31 березня.За ісландською легендою, звичай обманювати один одного був введений богами як пам`ять о Скадеї, доньки Тіасса. Також відомо, що ірландці святкували 1 квітня Новий рік, котрий вони зустрічали жартами і розиграшами.


Рибний День
     В деяких країнах День жартів пов`язаний із рибою. Є міфічне припущення, що це свято з`явилося завдяки неаполітанському королю Монтерею, котрому на честь припинення землетрусу подарували рибу. Через рік цар став вимагати таку ж саме, але її не знайшли. Повар не розгубився і приготував іншу, котра на смак дуже нагадувала потрібну. І хоча король помітив підміну, він не розлютився, а навіть розсміявся. З того дня і з`явився звичай квітневого розиграшу.
     За французькою легендою, у часи правління Людовика ХІІІ в цей день лотаринзький принц Франсіск утік з в`язниці. Він зміг переплисти ріку і зникнути. Щасливого утікача прозвали рибкою, що вислизнула з рук короля.

Обманливий квітнень
     Деякі люди в Німетччині вважають, що 1-го квітня народився Іуда-зрадник. Цей день вважаеться нещасливим, і німці, щоб обдурити неприємності, обдурюють один одного. 
В Росії весняну мінливу погоду називають квітневою. Може, саме тому з`явився звичай глузувати один над одним в перший день квітня і веселими жартами зустрічати весну. Хоча, в Росії квітневі жарти відомі ще з часів Петра І. Можливо, цар-новатор особисто затвердив свято.

* * *

В світі існують ще багато припущень щодо історії 1-го квітня; яке з них правильне не знає ніхто. Та головне те, шо це свято існує, і саме в цей день можна забути про всі турботи і налаштуватись на позитив.

Отже 1-го квітня будьте насторожі, запасіться почуттям гумору і свіжими жартами, на розиграши не ображайтесь, а відповідайте ними ж. Тобто, розважайтесь, тому що сміх, як відомо, подовжує життя! :-)

Джерело http://www.zntu.edu.ua

Переглядів: 2177 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Погода у Львові
Відправити СМС

Портал міста
Офіційний портал міста
Друзі сайту
Українські пісні in-dubno.at.ua Світ українського! Українське кіно, музика, кліпи та програми. Молода Література Пиши українською «АНЕКДОТИ З УКРАЇНИ» - Нові та найкращі анекдоти української мережі
Партнери


СЗШ №98 © 2024